Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Нова робота
Шахіст Повідомлення # 1
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Репутація: 0
Статус: Offline
Влаштувався нещодавно на нову роботу, оскільки наше підприємство закрилося. Знайшов приватну фірму, яка потребувала фахівців. Верстати там хороші, але погано те, що різці треба міняти часто, а чекати, коли їх виділить фірма, рівно простою в роботі. Цього допускати не хочеться, бо зарплата хороша, вирішив сам замінити їх. Але дивно те, що коли я прийшов працювати, встановили нові, і вони так швидко зносилися. Може брак якийсь попався? А якими різцями ви користуєтеся, які вже перевірені?

PauloKoelio Повідомлення # 2
одеський форум
Сержант
А може справа не в різцях, може ви просто неправильно ними користувалися? Може метал для обробки попався більш твердого сплаву, ніж зазвичай? Або неправильно встановили різець у різцетримач верстата?

Шахіст Повідомлення # 3
одеський форум
Рядовий
Та ні, метал начебто такий, як завжди, а ось до установки не ліз, тож коли прийшов у цех, верстат був уже готовим до роботи, тож може бути. А які ще причини можуть бути такого різкого зменшення терміну експлуатації різців?

PauloKoelio Повідомлення # 4
одеський форум
Сержант
Це китайське виробництво. Ще десь чув таку інформацію, що китайці почали робити підробку на різці наших і російських марок, але використовують дешевий метал, який за якістю набагато гірший. Не знаю, правда, наскільки це достовірна інформація.

Шахіст Повідомлення # 5
одеський форум
Рядовий
Ви мене здивували, навіть не знав про це, різці, які зараз у мене начебто не китайські. Може спробувати їх заново заточити? Може це продовжить термін їх експлуатації? Але я раніше не заточував, як це правильно зробити?

PauloKoelio Повідомлення # 6
одеський форум
Сержант
Для цього вам спочатку потрібно зняти стару напайку і переварити пластинку з твердосплаву латунню. Потім варто тільки перевернути різець і отримуєте бажаний результат. Тільки якщо наявні у вас в наявності токарні різці підробка, навряд чи вийде це зробити. Краще справді нові встановити, добре якщо зумієте купити на блошиному ринку ще радянського виробництва, нехай навіть повторно заточені. Але їх тепер уже важко знайти.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: