Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Одеський форум » НОВИНИ, ПЛІТКИ ТА ПОЛІТИКА » Одеські міські новини та події » Чергова недбалість лікарів Болградської ЦРЛ (Чергова недбалість лікарів Болградської ЦРЛ)
Чергова недбалість лікарів Болградської ЦРЛ
Metr Повідомлення # 1
одеський форум
Підполковник
Група: Користувачі
Повідомлень: 120
Репутація: 0
Статус: Offline
01 травня 2015 року до пологового відділення Болградської ЦРЛ в районі 02.45 ночі поступила громадянка України Ромашова Катерина Сергіївна, мешканка Одеської обл., м. Болграда на терміні 32-33 тижні вагітності у зв'язку із загрозою передчасних пологів. Лише о 03-10 черговий лікар приступила до огляду, що зафіксовано в документах.

Для забезпечення повного складу операційної команди, чоловікові надійшла довелося особисто доставляти з дому завідувачку пологового відділення, до 03.30 доставили районного акушера-гінеколога (завідувачка гінекологічного відділення). 

Попри важкий стан пацієнтки, що поступила, черговий лікар чекала на районного акушера-гінеколога і завідувачку відділення для спільного огляду та консультації, не надаючи першої допомоги. Лише о 03-40 приступив до огляду лікар-анестезіолог. 

Операція почалася о 04-00. За п'ять хвилин після вилучення плода лікарі ухвалили рішення продовжувати операцію у зв'язку з необхідністю видалення матки та її придатків. Таким чином, за даними медичної карти в 4-08 була зупинка серцевої діяльності, після відновлення серцевої діяльності операцію було продовжено. У пологовому відділенні не виявилося реанімаційного пакету для надання медичної допомоги, за дорученням працівників пологового будинку о 04-30, батько з чоловіком на особистому транспорті поїхали в ЦРЛ за додатковим персоналом і комплектом реанімаційної допомоги в операційну бригаду пологового будинку.  Під час проведення операції в аркуші етапів операції не зафіксовано факт вливання крові, хоча документи підтверджують наявність необхідного запасу в операційній, зазначено лише введення плазми о 04-25. Додаткові дози анестезії документально зафіксовано в 04-20, 04-35, 04-45, що свідчить про продовження операції з видалення матки і придатків. У 04-55 сталася друга зупинка серцевої діяльності, реанімаційні дії операційної бригади до 05-35 не призвели до відновлення серцебиття. Батьки та чоловік увесь цей час перебували на території пологового будинку, проте про смерть Ромашової О.С. вони були сповіщені лише в 06-10.   

За заявою родичів було порушено кримінальне провадження за фактом смерті Ромашової О.С. за ч.1 ст.140 ККУ. Також після спілкування з керівництвом ЦРЛ було помічено особисту зацікавленість керівництва з метою приховування ускладнень після терапевтичної та хірургічної допомоги.  Прокуратурою Болградського району було прийнято рішення про проведення судової медичної експертизи в Одеському обласному бюро судової медичної експертизи. У зв'язку із затягуванням часу керівництвом Болградської ЦРЛ щодо транспортування тіла, родичами самостійно довелося організовувати транспортування. Під час проведення судової експертизи в Одеському обласному бюро судової медичної експертизи було виявлено неодноразові спроби керівництва Болградської ЦРЛ вплинути на перебіг проведення експертизи та її результати, на що є відеодокази.
 
Ласунка Повідомлення # 2
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Блін, це просто жесть: "батько з чоловіком на особистому транспорті поїхали в ЦРЛ за додатковим персоналом і комплектом реанімаційної допомоги"
Додано (12.05.2015, 15:58)
---------------------------------------------
Це вже не перша халатка в цій лікарні?
 
Одеський форум » НОВИНИ, ПЛІТКИ ТА ПОЛІТИКА » Одеські міські новини та події » Чергова недбалість лікарів Болградської ЦРЛ (Чергова недбалість лікарів Болградської ЦРЛ)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: