ruslan_kluev | Повідомлення # 1 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Статус: Offline
| Добрий день! Трохи більше року тому прикупив собі коптильню домашню гарячого копчення Smoke House. За цей час напрацював чимало корисних рецептів, з'явилися знання і я готовий ними поділитися. До досвідченого коптильника поки що не дотягую, але все попереду. Пропоную ділитися рецептами гарячого копчення. Почну першим з корисної інформації про копчення. Приготування рибиСлід обирати нежирну рибу, оскільки висока температура призводить до витоплення жиру з тушки та втрати смаку. Час копчення риби в коптильні холодного копчення залежить від сорту, технології засолювання та підготовки тушки. Зазвичай процес триває від 35-40 хвилин до 1,5-2 годин.⠀Тонкощі приготування домашнього м'ясаЗакопчена в домашніх умови свинина за смаком нагадує магазинну буженину. Однак режим впливу високих температур можна використовувати і для яловичини (краще телятини) і баранини. Час приготування м'яса в коптильні гарячого копчення визначається його жирністю, сортом і навіть віком забитої тварини. Під час приготування свинини слід вибирати нежирні частини туші. При цьому для повної готовності сала (за типом угорського шпику) потрібно багато часу, що пов'язано зі щадним температурним режимом. Збираючись приготувати м'ясо в домашніх умовах, ви маєте бути готовими до того, що приготування м'ясних продуктів гарячим способом може тривати 2-3 години.⠀ Домашня птицяЧас копчення курки в коптильні залежить від способу попередньої підготовки тушки. Якщо стегенця після маринування проварити 2-3 хвилини, то дим додасть м'ясу золотисто-коричневий колір за 7 хвилин. Час приготування тільки з попереднім маринуванням займає 35-40 хвилин і залежить від віку птиці та розміру тушки.
Додано (02.08.2019, 16:39) --------------------------------------------- Матеріал для генерації диму⠀ Для утворення диму застосовують деревину, яка не виділяє під час згоряння шкідливих речовин. Це може бути дрібна тріска, тирса, брикети або стружка. У магазинах продаються пакети з тріскою різних порід дерев. Найбільше застосовують вільху та ялівець. Також можна використовувати горобину, ліщину, осику, яблуню, клен, дуб, ясен, березу. Кожна порода створює свій аромат. Деякі гурмани створюють суміші своїми руками.⠀Риба: груша, вільха, бук, граб, черешня, персик, слива.Курка: яблуня, вишня, абрикос, вільха, бук, дуб, черешня, клен, осика, персик, виноград.Свинина: яблуня, вишня, абрикос, вільха, бук, дуб, черешня, осика, виноград.Свинина: яблуня, вишня, абрикос, вільха, бук, дуб, черешня, осика, виноград. Яловичина: груша, вишня, абрикос, вільха, граб, клен, черешня, слива, виноград.Баранина: груша, абрикос, вільха, граб, осика, черешня, слива.Овочі: бук, персик.Сир: вільха, бук, черешня, персик, чорна смородина.
Додано (02.08.2019, 16:42) --------------------------------------------- Рецепт щуки гарячого копчення⠀Інгредієнти:⠀Свіжа щука - 1,2-1,5 кгСоль - 1 ст. ложкаТим'ян, материнка, кмин, духмяний перець - по одній щіпціДля копчення - тріска вільхова, черешнева, ягоди ялівцю⠀Підготовка та засолювання щуки для копчення⠀Щуку потрібно почистити - видалити нутрощі і зябра, луску залишаємо, бо вона буде зберігати форму щуки під час копчення. Змішуємо спеції та сіль, добре обтираємо цією сумішшю щуку, як зсередини, так і зовні. Для засолювання щуки підійдуть будь-які ароматні трави та спеції. Залишаємо щуку маринуватися від 3 до 12 годин. Після маринування щуку потрібно добре промити під проточною водою, спробувати м'ясо на сіль, якщо риба пересолена, то її потрібно замочити в холодній воді ще на годину. Підготовлену рибу для копчення обсушуємо за допомогою серветок або ганчірок. ⠀ Копчення щуки в коптильні гарячого копчення ⠀ Для копчення я використовував таку тирсу: 2/3 вільхової, 1/3 черешневої, невелика жменя ягід ялівцю. Тирса має злегка покрити дно коптильні, не слід сильно переборщувати. Піддон застеляємо фольгою, так його простіше буде потім очистити, кладемо рибу на решітку, ставимо в коптильню і починаємо поступове нагрівання. Коптильню відразу не закриваємо, чекаємо поки з'явиться перший дим, за цей час щука трохи підсушиться, як тільки пішов дим, прикриваємо нещільно щуку фольгою, закриваємо коптильню, коптимо при температурі 80-110С 20-25 хвилин, температуру піднімаємо поступово. Після, відкриваємо коптильню, знімаємо фольгу зі щуки, починаємо просушування щуки, до того моменту, поки волога не випарується з поверхні риби, можна протерти її злегка серветками. Далі знову накриваємо щуку фольгою, закриваємо коптильню і коптимо ще 15-50 хв за тієї ж температури. Щойно завершиться копчення, відкриваємо коптильню і прибираємо фольгу, знімаємо з вогню, даємо хвилин 15-20 відпочити.
|
|
| |
lianass | Повідомлення # 3 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Статус: Offline
| Добавлено (19.09.2023, 13:48) --------------------------------------------- Спасибі рецепт справді вартий. Я теж люблю готувати і часто радую свою родину млинцями. Тим більше знайшла смачний та цікавий рецепт блинці на молоці Це настільки швидко та просто виходить, а найголовніше дуже просто.
|
|
| |