Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Одеський форум » РОБОТА В ОДЕСІ » Відгуки про роботодавців Одеси » Торгова мережа "Віртус" в Одесі (Торгова мережа "Віртус" в Одесі)
Торгова мережа "Віртус" в Одесі
Олена Повідомлення # 1
одеський форум
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 28
Репутація: 0
Статус: Offline
Торгова мережа "Віртус" в Одесі


Сергій Іванович Матковський - генеральний директор Віртуса - покидьок -путь подавиться моєю зарплатою, яку мені не виплатив, коли я звільнялася. Він дійсно злиться дуже сильно, коли від нього йдуть хороші фахівці. А як можна було працювати, дивлячись, як у всіх на очах він кидає людей, просто огидно, я знав, що він зі мною не розрахується, Бог йому суддя, і нехай він покарає цього Матковського.
 
irinaod Повідомлення # 2
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Знайшла в Інтернеті:

"Є й у мене плачевний досвід, викладаю
"Віртус" Торгова мережа
г. Одеса, де знаходиться думаю всі знають

Сама система виплат зарплати передбачає затримку на один календарний місяць, і це якщо Ви її взагалі отримаєте.
Працював, працював, ставлення хамське, що таке зарплата знав тільки з чуток, зібрався йти, так нахитали так, що мало не здасться, ще й винен залишився...
Загалом скотська компанія.

Я зустрічав не дуже схвальні висловлювання про мережу гастрономів ВІРТУС. Траплялися мені ці висловлювання не випадково, а через мої пошуки в Інтернеті будь-якої інформації про організацію, в якій мені запропонували працювати. Відверто кажучи, прочитане мною про Віртус та його так званого генерального директора (він же власник) Матковського Сергія Івановича мене не потішило, але я заспокоював себе думкою, що, можливо, це все дещо перебільшено людиною, яка вважає себе несправедливо скривдженою, або підступи конкурентів, які хочуть зганьбити чесне ім'я мережі супермаркетів ВІРТУС. Якщо говорити більш точно, то мережа супермаркетів ВІРТУС це на сьогоднішній день три юридичні організації, а саме:

1. МПП "Віртус".
 Розрахунковий рахунок - 2600630014900, МФО - 328016, код ОКПО - 22465679, Банк - ВТФ АКБ Укрсоцбанк, Юридична адреса: м. Одеса, вул. Балківська, 143. Свідоцтво №22310681 ІНН - 224656715520. Свідоцтво про держ. реєстрацію №448, дата видачі 17 квітня 1996р. Дата внесення до Єдиного держреєстру 28 червня 1996 року. Перереєстрація 22 травня 2003 року № 26303175Ю0010255. Директор - Матковський Сергій Іванович.

2. ВКФ "Юна-сервіс" у вигляді ТОВ.
 Розрахунковий рахунок - 260094709, МФО - 238102, Код ОКПО - 20974053, Банк - АКБ "Одеса-банк", Юридична адреса м. Одеса, вул. Щорса, 2, Свідоцтво №22320275 ІПН - 209740515526.
 Розрахунковий рахунок - 26001031304900, МФО - 351005, Код ОКПО - 20974052, Банк - ВФ АКІБ "УкрСиббанк", Юридична адреса: м.Одеса, вул. Щорса, 2, Свідоцтво №22320275, ІПН - 209740515526.
 Розрахунковий рахунок - 26003002295301, МФО - 328823, Код ОКПО - 20974052, Банк - філія "ОРУ" банку "Фінанси та кредит", ТОВ, Юридична адреса: м.Одеса, вул. Щорса, 2, Свідоцтво №22320275, ІПН - 2097405155226. Свідоцтво про держ.реєстрацію № 1 556 120 0000 000754, Дата внесення до Єдиного держреєстру 10.02.1994р. Директор Малишев Ян Вікторович.

3. ТОВ "Горяц-Т".
 Ідентифікаційний код 34443264, МФО 328702, розрахунковий рахунок: 26002042304101 Банк - філія "ОРУ" банку "Фінанси та кредит", Юридична адреса: 65005 м. Одеса, вул. Балківська 124/1. Директор Шендерей Вікторія Валеріївна.

Фактичним господарем і керівником є Матковський С.І.
До речі, Матковський С.І. є господарем і керівником не тільки мережі супермаркетів ВІРТУС, а й базою відпочинку "Оріон" у Коблевому, кінотеатром у м. Іллічівську, кількома кафе тощо. Надалі планує також займатися будівельним бізнесом і відкрити мережу магазинів під іншим ім'ям. Таким чином, претендентам рекомендую орієнтуватися не на брендове найменування фірми "Віртус", яке може змінитися будь-якої миті, а на прізвище його господаря Матковський Сергій Іванович. Так от, я пропрацював у Віртусі пів року і, чесно кажучи, не хотів би, щоб моє ім'я асоціювалося з цією компанією, хоча є велика різниця між його господарем та співробітниками, які в основній своїй масі є нормальними, порядними людьми, які з економічних міркувань вимушеними там працювати, з економічних міркувань.

Під час вступу на посаду мені було дещо дивно від того, що я не міг знайти майже ніяких слідів діяльності моїх попередників, або інших співробітників відділу, яких уже всіх звільнили. Складалося таке враження, що у Віртусі в цій галузі ніхто нічого не робив, (але, як виявилося, нічого, окрім елементарного рекрутингу, а згодом, під "дахом" HR-відділу, створення служби з ведення "Чорної бухгалтерії" за явного небажання Матковським затверджувати "Положення про зарплату", не було потрібно). До речі, дуже зручно: в організації є офіційна бухгалтерія з офіційним бухгалтером із зарплати; начальник відділу кадрів, яка веде трудові книжки працівників, офіційно оформлених в одній із трьох організацій, що відносяться до вірусу, та наявний або донедавна існував HR-підрозділ, що займається тільки рекрутингом і реальним обліком і нарахуванням фактичної зарплати.

Протягом усього періоду роботи в цій організації мене не покидало відчуття, що я причетний до чогось не дуже чистого. Єдине, чим я себе і своїх підлеглих заспокоював, так це тим, що особисто нашими руками нічого поганого не робиться. На жаль чи на щастя, багато хто з моїх підлеглих, які, на моє переконання, є хорошими фахівцями, не витримали і звільнилися ще раніше за мене. Я не хочу сказати, що залишилися працювати погані люди, просто їм дуже потрібна робота, і виконувані ними функції є суто технічними.

Чесно кажучи, через свою простодушність і зайву прямоту я спробував зібрати ту негативну інформацію, яка наявна не тільки в Інтернеті, а й з інших джерел, та надати її Матковському С. І.; пропонував цивілізовані форми управління персоналом, але чув лише обіцянки про те, що "це треба добре вивчити, а потім, коли ми відкриємо ще кілька об'єктів, ми, звісно, оформлюватимемо всіх, хоч частково платитимемо зарплату "по білому" тощо". Щодо негативних висловлювань в Інтернеті та інших ситуацій, які вже явно відбувалися на моїх очах, особисто Матковським мені казали, що він нібито не в курсі цього, що практично всі звільнені працівники та менеджери - це злодії та негідники, а все написане - це брехня.
На мій жаль, за пів року моєї роботи, не дивлячись на величезну кількість підготовлених проєктів ПОЛОЖЕНЬ, НАКАЗІВ, ПЛАНІВ РОБОТИ, ІНСТРУКЦІЙ та іншої документації, що визначає і регламентує роботу на підприємстві, жодного навіть не було розглянуто. Відверто кажучи, якби все це робив я самостійно, я б, напевно, вже заробив величезне почуття неповноцінності, вважаючи, що став некомпетентним у своїй професії, але багато роботи ретельно готувалися моїми підлеглими, які є й на сьогоднішній день хорошими фахівцями, але вже в інших організаціях.

Загалом, практично з усім тим, про що я читав з приводу Вірусу, я переконався на особистому досвіді.

З такого типу організаціями я зустрічався років десять тому, коли приходив за оголошенням на вакансію HR-менеджера і розповідав директору про цивілізовані методи управління персоналом, але у відповідь чув щось на кшталт: "... нам цим займатися ще рано. Ось станемо багатшими, і тоді. А зараз нам потрібно, щоб кожен працівник відчував, що його будь-якої миті може бути негайно звільнено і на його місце стоїть черга".
Цілком імовірно, що такого типу організацій і нині дуже багато, я навіть гадаю, що вони поки що переважають у країні, де не працюють закони, корупція давно стала чимось природним, а приплив дармової робочої сили не вичерпується.

Якщо у Вас безвихідне становище і вам не шкода втратити гроші, які Ви не отримаєте після Вашого звільнення, то ви можете піти і попрацювати у Вірусі. По суті, ВИ втратите тільки одну зарплату і суму компенсації за невикористану відпустку. Я думаю, що це не найжахливіше.
Я б дуже не рекомендував іти працювати у Віртус рядовим працівникам. Я глибоко співчуваю тому абсолютно безправному і рабському становищу продавців, касирів, комірників, вантажників тощо. Скотинячі умови роботи, довільні норми робочого часу, за якими їм нараховують реальну зарплату, а не ту, що "проходить" у бухгалтерії, необґрунтовані нарахування і штрафи, та інша маячня. Цих людей мені щиро шкода.

Працюючи у "Вірусі", я часто ставив собі питання, як можна заробляти, маючи низьку якість обслуговування покупців, низької якості і завищений за ціною товар тощо. Я думаю, що час і цивілізовані супермаркети все таки витіснять гадючники типу Вірусів або рано чи пізно змусять їх вести більш цивілізований бізнес. А на сьогоднішній день, при офіційно значимих 200-250 працівниках на три юридичні організації, а фактично наявних понад 1000 працівників, які періодично звільняються, недоотримавши до двох своїх зарплат, - ЦЕ ДІЯКІВИ ДЕНЬГИ. І це тільки один бік багатогранника заробляння грошей Вірусом, є ще й багато інших аспектів, але про це, як не будь іншим разом.
Відверто кажучи, робота у Віртусі була моя перша робота на підприємстві роздрібної торгівлі, а також перша робота на підприємстві, де зарплату виплачують "у конвертах" не раніше ніж через 20 днів після закінчення відпрацьованого місяця. І те й інше мені не дуже сподобалося. З приводу невиплати мені зарплати за 20 днів, а також невиплати компенсації за невикористану відпустку в мене теж виникали думки про звернення зі скаргами до Прокуратури, інспекції з праці тощо. Виникала навіть думка про організацію незалежної профспілки працівників торгівлі. До речі, у кого є бажання, можете брати на озброєння. НЕЗАЛЕЖНА ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ТОРГІВЛІ! - МОЖЕ ДІЙСНО ВАРТО ОРГАНІЗУВАТИ?

Але я вирішив інакше, не дивлячись на те, що у С. І. Матковського в кабінеті і магазинах розвішані ікони, а священик періодично обкурює ладаном приміщення, вони йому не допоможуть. Я думаю, що рано чи пізно БОГ його покарає, а я йому не суддя. Яке величезне полегшення я відчуваю, звільнившись із Вірусу. У принципі це навіть корисно, це теж хороший життєвий досвід. Думаю, що є сенс все ж таки опублікувати все це ще на якомусь сайті. КРАЇНА ПОВИННА ЗНАТИ СВОЇХ ГЕРОЇВ!"
 
Galina Повідомлення # 3
одеський форум
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 83
Репутація: 0
Статус: Offline
Хочу сказати, що ті люди, які вважають, що це нормальне місце роботи - у вас все попереду. Кілька тижнів тому я теж обурювалася з усіх гидот, що писали про "Віртус". Ось вам моя історія, судіть хто правий, а хто ні.
Те, що мені обіцяли:
- оплачувану відпустку, лікарняний, сесію;
- високу з/п.;
- кар'єрне зростання тощо.
У підсумку: Відпустка тільки два тижні, і за свій рахунок. Про відпускні навіть не йдеться. І найчастіше, на моїх очах люди йшли за свій рахунок у відпустку у своїх справах, поверталися, а там... Сюрприз! Ви тут більше не працюєте!
Їм начхати на людей, вони знають, що безробіття змусить їх іти у "Віртус".
А підвищення справді дуже швидко отримуєш. Прийшов ти вчора звичайним охоронцем, завтра звільнили когось і ти вже старший зміни, так і старший продавець, і старший касир тощо.
Так само швидко ти можеш з цієї посади і злетіти, знову без причин.
Особисто про господаря цього магазину. Влітку в Коблевому працює його "Віртус" десь три з половиною місяці, поки приїжджі відпочивають на базах.
Спеціально на літній період туди з усіх магазинів посилають робітників, абсолютно всіх, починаючи від прибиральника, закінчуючи директором.
Люди вириваються із сімей, від особистого вогнища... Обіцяють вищу зарплату вдвічі, ніж у місті, чудове проживання на базі Мотковського, триразове харчування... загалом, КАЗКА!!!
Ось приїхала я туди. Почну з бази. Кімната, а ні, САРАЙ, у якому ми жили, не добудований. Там усюди сміття будівельне, самі будівельники, які можуть без запрошення зайти і почати робити плінтуси. У кімнатах немає ні вікон, ні розеток, кілька днів тому підключили СВІТЛО!!!! Душ на базі просто чудовий! Вічно потоп, бруд, коротше повна антисанітарія. І повірте, підхопити там можна, що завгодно. Туалет як у селі, зайти не можливо, аміаком смердить за кілометр, і від тебе потім теж дві години виходить цей сморід. Харчування) Я особисто бачила, як ковбасу, прострочену з магазину, принесли в їдальню, а там через м'ясорубку зробили нам на обід чудові котлети!!! Одного разу навіть яєчню вранці дали таку, що їдальня вся провонялася тухлятиною.
А ще люди там під арештом. Пішли на море після роботи пиво попити, повертаємося на базу, а нас охоронці бази штовхають і не пропускають. Довелося ночувати на морі, майже всім персоналом, не вистачало тільки директора. Виявляється, після першої години ночі нікого не пускають!
Боже, яка маячня! Ні телевізора, ні радіо. Люди, які живуть біля моря, мають сидіти в непровітрюваному приміщенні.
І це тільки квіточки...
І щоб працювати в цьому магазині і чогось досягти, потрібно бути рабом і беззаперечно робити все, що скажуть. Навіть якщо вас зрівняють з [censored]м, потрібно терпіти.
Тільки це принижує людську гідність!
 
ADONIS Повідомлення # 4
одеський форум
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Репутація: 0
Статус: Offline
мене теж кинули. я прийшов підробити в охороні на 1 місяць грошей. виходив у вихідні дні, стояв 36 годин, навіть після відходу допомагав віртусу на парковій 77. у підсумку мені повідомляють, що я позбавлений зарплати, бо я провів переоблік і через нестачі зняли з охорони гроші. а я тут до чого? я 1 місяць відпрацював, гаразд зніміть третину зарплати (переоблік кожні 3 місяці), але чому всю як з тих, хто всі 3 місяці з останнього переобліку відпрацював? я даремно напрацював 335 годин, псуючи своє здоров'я, голодуючи і влезая в борги. виртус конченая робота!!!+ платив своїм коштом пропажу елітки. я тупо в мінус відпрацював 1 місяць і 1 тиждень. сволота.
 
znatok Повідомлення # 5
одеський форум
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 44
Репутація: 0
Статус: Offline
Цей екскримент (Матковський) уже побудував на базі відпочинку "Орбіта" аквапарк і тепер там розводить людей на гроші.

Уже понад 10 осіб звільнено було з аквапарку "Орбіта" без виплати зарплат... Поки ми з Вами тут спілкуємося, його схема працює і люди потрапляють на гроші!
 
Обурений Повідомлення # 6
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Не здумайте працювати на Матковського!!! Не бачити вам грошей, знайде тисячу й одну причину, щоб не заплатити!
 
Леночка Повідомлення # 7
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Люди, ВІРТУС - це хороший лохотрон! 10% проходять стажування, а 1% залишається далі працювати на скотинячих умовах! Пропрацювала 2 місяці і втекла. Люди там бояться штрафів, начальства, господаря.... Не робота, а зоопарк!!!
 
irkshev4enko Повідомлення # 8
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Хамство і непорядність керівництва мережі "Віртус" уже переходять усілякі межі. Рахунок людям, яких обдурили, не видали зарплату, яким доводилося за копійки працювати в нелюдських умовах обчислюється десятками. Я сама стала жертвою цієї мережі, коли працювала касиркою на Балківській. Божевільний графік з нічними змінами, обід 20 хвилин, обшуки охоронців, штрафують за будь-який зайвий рух, а нестачу списують на всіх, змушують займатися прибиранням понаднормово. Зарплату затримують на 1,5-2 місяці, щоб тримати нас на гачку, щоб не пішли. І обіцяного офіційного оформлення так і не дочекалася. Коли вирішила піти - зарплату за півтора місяця не видали. Я пропоную нам об'єднатися і разом шукати справедливості. Йти в державні органи, писати скарги, звертатися до ЗМІ. Таке ставлення до людей не повинно бути безкарним.Я зробила пошту, пишіть на неї: virtus.stop @ gmail. com
 
Одеський форум » РОБОТА В ОДЕСІ » Відгуки про роботодавців Одеси » Торгова мережа "Віртус" в Одесі (Торгова мережа "Віртус" в Одесі)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: