Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Мариновані грибочки
МАСЯНЯ Повідомлення # 1
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 8
Репутація: 0
Статус: Offline
Інгредієнти: 0,5 кг свіжих печериць,
100 г рослинної олії,
60 мл оцту,
10 горошин чорного перцю,
3 шт лаврового листа,
3-4 зубчики часнику
Гриби промити, почистити. Змішати всі інгредієнти (часник дрібно порізати), розмішати, додати гриби і варити 7 хвилин. Потім остудити і перекласти в банки. Зберігати в холодильнику.
Приємного Вам апетиту!
 
Вадимk Повідомлення # 2
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Статус: Offline
ухти клас буду пробувати
 
nazar44 Повідомлення # 3
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Знадобиться: на 1 кг грибів 2/3 склянки оцту 8% і 1/3 склянки води, 1 ст. л. солі, спеції - 5 горошин запашного перцю, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. цукру, гвоздика, лавровий лист.
Як замаринувати будь-які гриби без попереднього відварювання. Підготувати гриби відповідно до рекомендацій за видом, у каструлі довести до кипіння воду з оцтом і сіллю, опустити в неї гриби й довести до кипіння. Після закипання варити гриби до готовності.
Визначити, що гриби готові, можна також за такою ознакою: готові гриби опускаються на дно каструлі, а відвар стає прозорим. За 3-5 хв до готовності до грибів треба додати всі спеції, потім каструлю забирають із плити, все охолоджують і розкладають по стерилізованих банках. Потім у банки потрібно налити трохи олії й закупорити їх стерилізованими поліетиленовими кришками.
Ніколи не закочуйте мариновані гриби металевими кришками - фахівці не рекомендують це робити через небезпеку виникнення ботулізму.

Додано (24.09.2015, 11:49)
---------------------------------------------
АБО ОСЬ 
Знадобиться: на 1 л води 60 г солі, 10 горошин чорного перцю, по 5 гвоздик і лаврових листів, бадьян, кориця, часник, 40 мл оцтової кислоти 80%.
Як замаринувати відварені гриби. Гриби потрібно підготувати і відварити в підсоленій воді (2 ст. л. солі на літр води) до готовності, викласти на друшляк, потім розкласти по стерилізованих банках. Поєднавши всі інгредієнти, зазначені в рецептурі, за винятком оцту, потрібно проварити їх після закипання півгодини за слабкого кипіння, потім маринад охолоджується, у нього вливають оцет, гриби заливають маринадом, зверху наливають у кожну банку трохи олії, закривають прокип'яченими поліетиленовими кришками і прибирають гриби в холод на зберігання.

Додано (24.09.2015, 11:50)
---------------------------------------------
ДУЖЕ СМАЧНО
 
Ivazer Повідомлення # 4
одеський форум
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 37
Репутація: 0
Статус: Offline
навіщо оцет додавати в маринад? Запах грибів повністю переб'є навіть на 10 мл.
 
Poolber Повідомлення # 5
одеський форум
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 34
Репутація: 0
Статус: Offline
Ivazer, оцет додає гостроти і не переб'є смаку, тому що в даному рецепті додається олія, яка його компенсує за запахом
 
vinnod Повідомлення # 6
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
А чи не простіше купити?
 
Lisyonok Повідомлення # 7
одеський форум
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 52
Репутація: 0
Статус: Offline
Домашній занадто жирний виходить, як на мене.
 
Свєтік44 Повідомлення # 8
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
Обожнюю мариновані грибочки)
 
Nila-O Повідомлення # 9
одеський форум
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Репутація: 0
Статус: Offline
Гриби дуже смачні.

Гриби - 1 кг - відварити 15 хв. 
(У воду додати трохи лимонної кислоти - щоб не темніли).

Готуємо маринад:
5 ст. ложок оцту
2 ст. ложки цукру.
1ст. ложка солі
0,5 склянки рафінованої соняшникової олії.
Додати моркву, часник (нарізані кубиками), зелень.
 
Dimara Повідомлення # 10
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
теж балую своїх цією смакотою)
 
Elenna Повідомлення # 11
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
теж пробувала - все вийшло, набагато смачніше ніж покупні в банках...
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: