Мариновані грибочки
|
|
МАСЯНЯ | Повідомлення # 1 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 8
Статус: Offline
| Інгредієнти: 0,5 кг свіжих печериць, 100 г рослинної олії, 60 мл оцту, 10 горошин чорного перцю, 3 шт лаврового листа, 3-4 зубчики часнику Гриби промити, почистити. Змішати всі інгредієнти (часник дрібно порізати), розмішати, додати гриби і варити 7 хвилин. Потім остудити і перекласти в банки. Зберігати в холодильнику. Приємного Вам апетиту!
|
|
| |
Вадимk | Повідомлення # 2 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Статус: Offline
| ухти клас буду пробувати
|
|
| |
nazar44 | Повідомлення # 3 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Статус: Offline
| Знадобиться: на 1 кг грибів 2/3 склянки оцту 8% і 1/3 склянки води, 1 ст. л. солі, спеції - 5 горошин запашного перцю, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. цукру, гвоздика, лавровий лист. Як замаринувати будь-які гриби без попереднього відварювання. Підготувати гриби відповідно до рекомендацій за видом, у каструлі довести до кипіння воду з оцтом і сіллю, опустити в неї гриби й довести до кипіння. Після закипання варити гриби до готовності. Визначити, що гриби готові, можна також за такою ознакою: готові гриби опускаються на дно каструлі, а відвар стає прозорим. За 3-5 хв до готовності до грибів треба додати всі спеції, потім каструлю забирають із плити, все охолоджують і розкладають по стерилізованих банках. Потім у банки потрібно налити трохи олії й закупорити їх стерилізованими поліетиленовими кришками. Ніколи не закочуйте мариновані гриби металевими кришками - фахівці не рекомендують це робити через небезпеку виникнення ботулізму.
Додано (24.09.2015, 11:49) --------------------------------------------- АБО ОСЬ Знадобиться: на 1 л води 60 г солі, 10 горошин чорного перцю, по 5 гвоздик і лаврових листів, бадьян, кориця, часник, 40 мл оцтової кислоти 80%. Як замаринувати відварені гриби. Гриби потрібно підготувати і відварити в підсоленій воді (2 ст. л. солі на літр води) до готовності, викласти на друшляк, потім розкласти по стерилізованих банках. Поєднавши всі інгредієнти, зазначені в рецептурі, за винятком оцту, потрібно проварити їх після закипання півгодини за слабкого кипіння, потім маринад охолоджується, у нього вливають оцет, гриби заливають маринадом, зверху наливають у кожну банку трохи олії, закривають прокип'яченими поліетиленовими кришками і прибирають гриби в холод на зберігання.
Додано (24.09.2015, 11:50) --------------------------------------------- ДУЖЕ СМАЧНО
|
|
| |
Ivazer | Повідомлення # 4 |
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 37
Статус: Offline
| навіщо оцет додавати в маринад? Запах грибів повністю переб'є навіть на 10 мл.
|
|
| |
Poolber | Повідомлення # 5 |
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 34
Статус: Offline
| Ivazer, оцет додає гостроти і не переб'є смаку, тому що в даному рецепті додається олія, яка його компенсує за запахом
|
|
| |
vinnod | Повідомлення # 6 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Статус: Offline
| А чи не простіше купити?
|
|
| |
Lisyonok | Повідомлення # 7 |
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 52
Статус: Offline
| Домашній занадто жирний виходить, як на мене.
|
|
| |
Свєтік44 | Повідомлення # 8 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Статус: Offline
| Обожнюю мариновані грибочки)
|
|
| |
Nila-O | Повідомлення # 9 |
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Статус: Offline
| Гриби дуже смачні.
Гриби - 1 кг - відварити 15 хв. (У воду додати трохи лимонної кислоти - щоб не темніли).
Готуємо маринад: 5 ст. ложок оцту 2 ст. ложки цукру. 1ст. ложка солі 0,5 склянки рафінованої соняшникової олії. Додати моркву, часник (нарізані кубиками), зелень.
|
|
| |
Dimara | Повідомлення # 10 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
| теж балую своїх цією смакотою)
|
|
| |
Elenna | Повідомлення # 11 |
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Статус: Offline
| теж пробувала - все вийшло, набагато смачніше ніж покупні в банках...
|
|
| |