Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Одеський форум » РОЗВАГИ ТА ВІДПОЧИНОК » Туризм » Правила поведінки в Таїланді! (правила поведінки для туристів у Таїланді)
Правила поведінки в Таїланді!
faceod Повідомлення # 1
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
Правила поведінки в Таїланді!


У Таїланді існує низка неписаних правил і рекомендацій щодо поведінки для туристів, щоб уникнути неповаги і, як наслідок, проблем з місцевим населенням. Дотримуйтеся цих рекомендацій, щоб нічого не затьмарило ваш відпочинок.

1. Найголовніші люди в країні - це Король і його сім'я. Будь-який прояв якоїсь неповаги в їхній бік карається за законом.
2. У Таїланді основна релігія - буддизм, тому по всій країні розташована величезна кількість статуй і зображень Будди, до яких слід виявляти особливу повагу.
3. особливою пошаною в країні користуються ченці. Не допускається найменшого прояву неповаги до них. Жінкам взагалі заборонено доторкатися до одягу ченця.
4. Доторкатися до когось навіть дружнім жестом, поплескуючи по плечу, в Таїланді вважається поганим тоном. За вірування тайців у голові розташований дух людини, тому ніколи не гладьте тайських дітей по голові. Якщо ви випадково доторкнулися до місцевого жителя, негайно вибачтеся.
5. На думку тайців, нога - це найбрудніша частина людського тіла. Тому при вході до храму або чийогось будинку обов'язково знімайте взуття. Якщо ви перебуваєте в храмі, то сидячи підтискайте ноги під себе, щоб стопи ніг у жодному разі не були звернені в бік статуї Будди.
6. Ніколи і за жодних обставин не підвищуйте голос, навіть якщо вас не розуміють. Підвищення голосу вважається серед місцевого населення неповагою і проявом поганого виховання.
7. будьте обережні з особливим фруктом Таїланду - дуріаном. Ніколи не вживайте його в їжу після алкоголю, оскільки це може спричинити серцевий напад.
8. Тайське сонце - ласкаве і щадне. Проте, не забувайте про сонцезахисні окуляри і креми для захисту від сонячних променів, особливо в обідні години.
9. Ювелірні вироби Таїланду славляться на весь світ. Але будьте обережні під час їх купівлі, щоб не бути обдуреними. Краще здійснювати такі покупки в спеціалізованих магазинах, а не з рук і не в маленьких крамничках.
10. Під час покупок можете сміливо торгуватися з продавцем, але робіть це з гумором і щирою посмішкою.
11 Ніколи не забувайте про посмішку. Посміхайтеся на знак подяки, на знак вибачення при виникненні невеликих незручностей, щоб привернути обслуговуючий персонал або звернути на себе увагу.
12. Дотримуйтесь цих простих рекомендацій, розслабтеся, і ви зможете зрозуміти тайський уклад життя, традиції і максимально комфортно провести час у цій дивовижній країні.
 
Galina Повідомлення # 2
одеський форум
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 83
Репутація: 0
Статус: Offline
Коли я зрозуміла, що менш ніж за добу опинюся в Таїланді, то склала для себе список речей "зробити обов'язково":

1. більшу частину часу їздити містом на тук-туку - це щось на кшталт мотоцикла-повозки, місцева альтернатива таксі. У тук-туку може легко поміститися 3 пасажири, так-так - це "транспорт" побільше. За невелику додаткову плату молодий водій тук-тука з радістю промчить тебе Бангкоком, лавіруючи між потоками машин і мопедів (яких у Таїланді безліч) і ризикуючи скоротити собі і пасажирам життя або, як мінімум, кількість нервових клітин. Загалом: якщо хочете дорогою кудись побачити місто, а не червоний сигнал світлофора і пейзажі, що зливаються в одну колірну пляму, то обирайте собі водія постарше.

2. Спробувати величезну кількість фруктів. Що в Таїланді добре - так це їх різноманітність і доступність. У містах повнісінько візків, де при вас поріжуть на шматочки вибрані фрукти, покладуть у пакетик і дадуть із собою за мізерні за українськими мірками гроші.

3. тайська кухня. Практично всі туристи запам'ятали необхідність фрази "no spicy" на своєму гіркому, вірніше, гострому, досвіді. А ще, звичайно ж, візитна картка Таїланду - всяка смажена до стану кремації живність - скорпіони, жучки, таргани, личинки.

4. Морепродукти. У гастрономії для мене стоять окремим пунктом, тому метою було винищити якомога більшу кількість креветок завбільшки з долоню, крабів, кальмарів, палтуса тощо. Практично поруч із кожним готелем є маленька непримітна кав'ярня з двома пластиковими столами і кухнею, розміщеною в боксі на кшталт тих, що стоять у нас на 7 км. Там на прилавку на льоду красуються мешканці моря. Вибираєш що, вибираєш спосіб приготування - і вуаля!

5. Плавучий ринок, ринок квітів. Ідеальний час - ранній ранок або ніч. Ринки ці розташовані просто на річці (на вигляд, до речі, неймовірно брудній). Можна або стояти біля пристані й підкликати до себе торговців на човнах, або ж самому плавати річкою між ними.

6. Нічне життя. Це нічні клуби і спеціальні райони, які користуються величезною популярністю у туристів, як і район червоних ліхтарів в Амстердамі. Причому найчастіше завдання навіть не отримати щось конкретне, а просто пройтися і подивитися. Перш ніж іти, почитайте в Інтернеті відгуки про певні місця, а то можна ненароком зайти в порнофільм, знімальну групу для якого відбирали людей з дуже своєрідним розумінням інтимного життя. За смішні гроші можна вибрати симпатичну/симпатичного третього (або, якщо душа пішла в рознос, четверту, сьому, десяту), нагодувати, напоїти і відпустити на волю. Дівчата можуть потанцювати на тумбі з жердиною поряд з іншими танцівницями (за сумісництвом) гоу-гоу. Треба тільки домовитися з адміністратором, а то решта дівчат якось не дуже позитивно реагують на появу конкуренток європейської зовнішності, нехай навіть ви тільки потанцювати і тільки для когось конкретного.

7. Любителі машин з правим кермом - це країна для вас!

8. Відвідати острови та узбережжя. Наймоднішим і тусовочним місцем на узбережжі вважається Патайя, але їхати туди краще в сезон (літо в Таїланді під час нашої зими). Перед тим, як обирати готель (якщо обирати заздалегідь), уважно подивіться на карту острова і виберіть район, у якому на карті позначена берегова лінія з піском. Вода тепла, пальми, кокоси-банани... Пісок чистий, тож можна валятися на березі, не хвилюючись, що потім треба буде витягати з волосся чи купальника бички та обгортки від цукерок.

9. Об'їздити весь острів. Для цього можна взяти напрокат мопед або машину. Мопед раджу брати тільки тим, хто вміє добре кататися - божевільні серпантини поряд із двосмуговим рухом дозволяють при обгоні покладатися виключно на інтуїцію. Хороша новина - права не потрібні, в заставу паспорт і в путь-дорогу.

10. Водоспади. Круть і краса, особливо ті, що розташовані в малонаселеній частині острова - там мало туристів, необхідно довго йти вздовж гирла річки, а інколи й самою річкою, слизьким камінням. У сутінках це нагадує початок якогось фільму жахів. А ще в такій дикій місцевості можна запросто покупатися голяка.

11. Поплавати зі слонами. А можна не тільки плавати, а й помити, погодувати і покататися.

12. тайський масаж. Чудово, особливо після того, як з раннього ранку вештався містом. Послуги такого роду пропонують дуже багато, але іноді страшнувато заходити в перші-ліпші двері. Можна діяти, виходячи з такого: якщо клієнтами салону є самі тайці, то сміливо йдіть.

13. Королівський палац - одна з основних визначних пам'яток Бангкока. Головне - це не забути, що жінкам заборонено заходити на територію з відкритими плечима, у шльопанцях і шортах. Чоловіки теж мають бути в штанах і взутті із закритою п'ятою. У крайньому разі, штани можна взяти напрокат там же.

14. Зоопарк і океанаріум. Порадувало, що в зоопарку також можна взяти напрокат мопед або велосипед, бо територія немаленька. А в океанаріумі можна поплавати з акулами.

15. Нічні ринки. Порада одна - торгуйтеся.

16. Оглядовий майданчик з 80 або 81-го поверху готелю і ресторан на даху просто неба.

17. Нічна прогулянка річкою на пароплаві з живою музикою.

У принципі, ось такий був стислий план... Багато що вийшло за його межі, парочку речей зробити не вдалося, але які - не скажу:)
 
faceod Повідомлення # 3
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
Свято лову слонів у Таїланді.

Перейнятися екзотичною культурою Таїланду і зрозуміти, чому слон є одним із головних національних символів, можна на щорічному святі в Сурині.

Дістатися до Суріна можна на таксі або маршрутному автобусі з
аеропорту Чіанг Май, куди регулярно літають авіарейси з Бангкока.

Жителі Суріна впродовж багатьох століть історії Таїланду славилися вмінням вистежувати і приручати диких слонів, які у безлічі водилися в джунглях сусідньої Камбоджі. Сьогодні про традиційний промисел покликане нагадати свято слонів, що вважається одним із найбільш видовищних і незвичайних фестивалів у Таїланді.

Свято починається з ходи головними вулицями Суріна, що нагадує військовий парад, у якому беруть участь понад 100 слонів у красивому вбранні з погоничами на спинах. Головна вистава відбувається на центральній арені стадіону Срінаронг (Srinarong Stadium). Слони демонструють глядачам свої здібності у виконанні складних трюків, беруть участь у різноманітних змаганнях (підняття важких предметів, перегони) і показують вистави, що розповідають про славне минуле своєї батьківщини. Шоу слонів супроводжується парадом, танцями і музичною програмою.
 
prit Повідомлення # 4
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
а в Патаї ніхто не бував? які враження?
 
Алекс Повідомлення # 5
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Головне що в Таїланді не плутати дівчат із трансексуалами!)
 
ElenaFed Повідомлення # 6
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
як би хотілося там побувати і самому на собі відчути цю культуру))
 
Komrad Повідомлення # 7
одеський форум
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 23
Репутація: 0
Статус: Offline
Хто брав останнім часом квитки в Тай?
 
Lowtrade Повідомлення # 8
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 18
Репутація: 0
Статус: Offline
Так, так, хотілося б думку так би мовити очевидців=)
 
Rita Повідомлення # 9
одеський форум
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
І мені цікаві ціни на квиток, вигідніші. У січні думаємо вирушити в Тай на кілька тижнів. Ось і вирішуємо зараз самим чи тур брати. Може вийде гарячий вихопити.
 
romero Повідомлення # 10
одеський форум
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 35
Репутація: 0
Статус: Offline
Минулого року їздив у лютому за гарячою путівкою в Пхукет, хоча в агентстві і так ціни цілком прийнятні, але мені пощастило трохи більше. Моя думка, воно того варте. Взимку до речі краще з нашої сльоти в райське сонечко і тепле море. Тай - це просто шикарне місце для відпочинку!  Природа, море - все на вищому рівні.  Будьте готові до нових вражень) Однак врахуйте, що на деяких пляжах треба поводитися гранично обережно. Тайські злодюжки воістину невловимі. Так, сам не наважився б перший раз летіти точно. Потрібно щонайменше розуміти, що очікує і з чим доведеться зіткнутися.
 
Одеський форум » РОЗВАГИ ТА ВІДПОЧИНОК » Туризм » Правила поведінки в Таїланді! (правила поведінки для туристів у Таїланді)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: