Реєстрація | Вхід
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Як очистити чайник від накипу ?
Lorelai23 Повідомлення # 1
одеський форум
Підполковник
Група: Користувачі
Репутація: 0
Статус: Offline
Усім привіт. Утворився накип на чайнику, як можна його позбутися. Якісь спеціальні засоби для цього купити, чи можна в домашніх умовах, підкажіть.

Irinka24 Повідомлення # 2
одеський форум
Підполковник
Цитата Lorelai23 ()
Усім привіт. Утворився накип на чайнику, як можна його позбутися. Якісь спеціальні засоби для цього купити, чи можна в домашніх умовах, підкажіть.
Як варіант, від накипу можна позбутися за допомогою оцту, але якщо у вас електронний чайник, то цей спосіб не допоможе, а тільки зашкодить. У такому разі, краще взяти якийсь засіб у магазині побутової хімії.

GavrilovDima2 Повідомлення # 3
одеський форум
Рядовий
Привіт. Якщо чесно, то я б не радив користуватися різними, домашніми способами. Можливо, вони й дієві, але це незручно, і не факт, що допоможе.
Краще використовувати спеціальний засіб, на кшталт Glutoclean Можна взяти одну пляшечку, якої вистачить на рік, і більше не думати про це. Засіб, до речі, хороший і не особливо дорогий. Користуватися простіше простого, просто залив у чайник і нехай стоїть близько години, після цього накип має зникнути.

Olegodesa Повідомлення # 4
одеський форум
Рядовий
я колись чув, що можна оцтом відчистити, щоправда, не пам'ятаю всієї процедури, але, гадаю, в інтернеті є повно інструкцій

Гелла Повідомлення # 5
одеський форум
Рядовий
Мені содою вдалося відчистити

Ледія Повідомлення # 6
одеський форум
Рядовий
Я в Комфі купувала засіб для чищення одразу разом із чайником, тому що чайник стоїть на роботі і постійно зайнятий справою - гріє воду на вічні чаї-кави 
Подивіться на сайті магазину Засіб для чищення для чайників і кавоварок Бабл-Айс - він усього 39 грн коштує, йде у вигляді порошку.

Olllessa Повідомлення # 7
одеський форум
Рядовий
Оцет прокип'ячений у чайнику прибере весь накип.

МотЯ Повідомлення # 8
одеський форум
Рядовий
за допомогою розсолу. заливаємо розсіл у чайник через сито (щоб у ньому не залишилося нічого зайвого), доводимо його до кипіння, потім на кілька годин залишаємо розсіл остигати. За допомогою губки зчищаємо залишки вапняного нальоту та іржі і, нарешті, промиваємо чайник начисто проточною водою.

mironkov_grisha Повідомлення # 9
одеський форум
Рядовий
Знаю, що добре від накипу очищає чайник лимонна кислота. Пакетик лимонної кислоти засипаєте в чайник і доводите до кипіння кілька разів. Після цього зливаєте всю цю рідину і промиваєте чайник звичайною водою. Накип має відійти весь, а якщо ні, тоді ще пакетик лимонної кислоти засипте і прокип'ятіть кілька разів повторно.

Накип на чайнику з'являється тоді, коли використовується води з-під крана. Я не рекомендую пити таку воду - для здоров'я зовсім небезпечно. Краще встановіть фільтр для очищення води і забудьте про накип. У деяких фільтрах для води достатньо проводити заміну очищувальних елементів на таблетовану сіль https://ecosoft.ца/tabletirovannaya-sol-ecosil/ Така таблетована сіль Ecosil призначена для регенерації іонообмінних смол Ecomix та Dowex, що використовуються як фільтрувальний матеріал у всіх фільтрах знезалізнення та пом'якшення води.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: